2017. június 04. 13:25 - altermanus

Azért ez egy kicsit elszomorító helyzet

Minden helyi rádió egyszer csak Rádió 1 lesz, sőt inkább rosszabb lett a helyzet...

www_google_hu_2017-06-04_13-04-50.png

Hát azért na! Egy kicsit idegesítő helyzet, mert mindent a rádió 1 fog uralni, és mivel az egyetlen országos kereskedelmi frekvencia csomag, amit nem adhat ki az NMHH, mivel az Class FM Tulajdonosa az Advenio Zrt, beperelte a magyar államot így nem adhatóak ki ezek a frekvenciák, sőt pályáztatni sem lehet a frekvenciára ameddig le nem zajlik a per, mivel, ha úgy dönt a bíróság, hogy jogtalanul fosztották meg a rádiót az Országos frekvenciától akkor ismét hallható lesz ,,országosan" a Class FM.

Igaz, hogy néha megszólalnak a Class FM frekvenciái, de erre Kab-hegyen nem volt eddig példa, mióta lekapcsolták a 100.5 Mhz frekvencia adóját. A KH utána járt a dolgoknak, és megkérdezte az NMHH-t

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem folytat méréseket a frekvencián. A hatóság felügyeleti tevékenysége részeként ugyanakkor folyamatosan monitorozza az URH műsorszórósávot is. Az Antenna Hungária Zrt.-nek mint az országos kereskedelmi rádiós frekvenciahálózat műsorszórójának kérésére az NMHH az adóberendezések működőképességének megőrzése és ellenőrzése céljából néhány adóberendezésre kísérleti próbasugárzást engedélyezett, amely az érintett adóknál esetenként rövid idejű kisugárzást tesz lehetővé, ezért előfordulhat, hogy alkalmanként zaj (a pontos megnevezés: mérőjel – a szerk.) hallható a frekvencián. A Class FM egykori frekvenciáin azonban 2016. november 19. óta semmilyen műsor nem sugározható, és erre nem is került sor.

Lényegében csak teszt volt, amit így tudnak kimérni. Hónapok óta keresem az NMHH-t, hogy miért csak itt a körzetünkben, nem tesztelik a frekvenciát, de nem válaszolnak...

Annyi azonban bizonyos, hogy minden helyi rádiót tönkre teszt a politika, hiszen Andy Vajna nem azért veszi meg a helyi rádiók frekvenciáit, hogy jó legyen neki, és több pénzt keressen.

Amit eddig szerettem a rádiózásban az most mind szertefoszlott, úgyhogy inkább blogolok, az is majdnem ugyan az.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://altermanus.blog.hu/api/trackback/id/tr3612563019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása